מה תפקידו של השנאי באולם אירועים?

מסעדות תלויות בתקינות אמצעי ומכשירי החשמל ולכן הן צריכות להשתמש בכמה שיותר כלים מתאימים. התפקיד של שנאי למשל נקבע לפי אופי מערכת החשמל וכדאי להכיר את ההבדלים בין הסוגים הקיימים

שנאי הוא אמצעי שמטרתו לאפשר התאמה של מתח חשמלי לתנאי השימוש בתשתיות החשמל הקיימות, או למדוד את עוצמת הזרם החשמלי במתקן. הוא משמש בנייני מגורים, מפעלים ובתי עסק וחשוב מטבע הדברים גם במסעדות. בנוסף, יש סוגים שונים של מתקנים כאלה וכל אחד מהם נבחר לפי המלצות של מהנדס חשמל ואנשי מקצוע.

שנאי

שנאי

אלו המאפיינים הבולטים של שנאים למסעדות:

א. מתח – זהו מרכיב חיוני במערכת החשמל הארצית והתקנה שלו מחייבת רמה גבוהה של מיומנות והסמכה. תפקידו לבצע המרה של מתח מהתמסורת הארצית למתח רחוב, או לחילופין למתח שמיועד לשימוש במכשירים החשמליים של המסעדה.

בעזרת המרכיב הזה ניתן למשל להפעיל בלנדר, מדיח כלים או כל מכשור שמיועד לפעול במתח מסוים. כמו כן, בעלי מסעדות שבוחרים לייבא חלק ממכשירי החשמל שלהם מחו"ל יכולים להיעזר במתקן הזה על מנת להבטיח את תקינות מערכת החשמל.

ב. זרם – זהו מרכיב שתפקידו למדוד את הזרם החשמלי במתקני החשמל של המסעדה. הוא לא נדרש עבור בעלי המסעדה עצמם, אלא משמש את נציגי חברת החשמל או חשמלאים פרטיים שנדרשים לטפל בתקלות ובעיות. אפשר לזהות אותו לפי ליבה עשויה פלדה מגנטית וחור במרכז. הוא מחובר בצד אחד למתקן שבו מעוניינים למדוד את הזרם, בעוד בצד השני הוא מחובר למערכת המדידה.

סוג אחר של מרכיב כזה יכול להיות מחובר לציוד הגנה על המערכת החשמלית. כאן מטרת המכשיר היא להעביר למערכת ההגנה את הערכים המדויקים של זרם החשמל ולזהות את עוצמת התקלה.

ג. מבדל – מכשיר שבו הסליל הראשון והשני כוללים את אותו מספר ליפופים מעידים על בידוד גבוה בין הסלילים ועל מניעת פריצות מתח. התפקיד שלו במסעדות הוא לשמש אמצעי הגנה מחשמול. הוא מתאים לחדרי שירותים במסעדות גדולות, למטבחים שבהם קיימת סכנת התחשמלות ולחדרי קירור שבהם יש הצטברות של לחות או מים.

המתקן המבדל גם נמצא בחלק ממערכות השמע של מסעדות ובתי הארחה, שם תפקידו לסנן הפרעות בתדרי הרדיו ובציוד האלקטרוני. כל שנאי כזה עשוי לבצע את פעולת ההבדלה באופן שונה, אך התפקיד הוא זהה.

התקנה וחיבור של מכשירי חשמל

בעלי מסעדות יודעים שהם יכולים לקבל רישיון עסק רק לאחר הצגת מסמכים המעידים על תקינות מערכת החשמל. מסמכים אלו דורשים ביקור של חשמלאי מוסמך.

ניתן לנצל את ביקור החשמלאי על מנת לבדוק את אופן החיבור בין מכשירי החשמל של המסעדה לבין תשתית החשמל העירונית, או לקבל ממנו המלצות על שנאי שעולה בקנה אחד עם אופי הפעילות של המסעדה.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *